22 Nisan 2010 Perşembe

Persephone'yle Röportaj (Bölüm I- İkincisi gelir mi meçhul)

Demeter'in de yatağına girdi Zeus,
Canlıları doyuran, tarlaların tanrıçası
Ak kollu, Persephone'yi doğurdu Demeter
Yeraltı tanrısı Aidoneus(Hades)
Kaçırdı onu anasının koynundan,
Ve bilge Zeus bıraktı kızını ona


Persephone bizim çok eski bir arkadaşımız. Bir zamanlar sürekli beraberdik. Şimdi görüşemiyoruz. Neden mi? Erkek arkadaşı Hades tam bir canavar. Onu kimseyle görüştürmüyor. Evden çıkması yasak.
Aslında Persephone'nin aile hikayesi de çok ilginç. Annesi Demeter'le babası, görücü usulüyle evlendirilmiş. Aynı evde iki yabancı olmuşlar hep. Yıllarca yatmamışlar. Sonunda Persephone dünyaya gelmiş ama... Sonrasını o bile hatırlıyor. "Annem ayrı odada uyurdu" diyor. Bir süre sonra boşanıyorlar ve annesi Demeter, başka bir şehre taşınıyor, sevgilisiyle.

Diony: Herşeyden önce mutlu musun sen şuan?
Persephone: Depresyonda olmam gerekirdi belki de. Yani. Mutluyum sanırım.
Aphro: Bir günün nasıl geçiyor mesela?
P: Okula gidiyorum. Hades'le buluşuyorum. Onlara gidiyorum. Ya da akşam üvey annemle izdivaç izliyorum. Okula gitmezsem Hades beni sabahtan alıyor, akşama kadar sex. Onlarda oluyoruz.
D: Vajinanda değişiklik oldu mu?
P: Tabi ki de. Deforme oldu, hergün hergün...

A: Neler yasak mesela sana?
P: Ne değil ki. Evden çıkmam, arkadaş edinmem, markete gitmem hatta camdan dışarı bakmam! Herşey.
D: Yatakta nasıl?
P: Sert olduğu zaman çok hoşuma gidiyor.
A: Ailenden kimler, ne biliyor? Rahat mısın?
P: Hades'i herkes biliyor. Ama bakire olmadığımı bilmiyorlar tabi.
D: Annenle arkadaş gibisin. O da mı bilmiyor?
P: Ben söylemedim. Ama onun evinde kaldığımız birgün, Hades'le beni çıplak uyurken bastı. Bir süre kendini suçlamış, öyle dedi. Kızamadı ama.

A: Giyimde sınırın ne? Makyaj falan yasak mı?
P: Geçen sene hiç birşeye izin yoktu. Onunla beraber aldığımız bol pantolonları giyebiliyordum sadece. Şuan makyaj serbest ama okula bile pantolonla gidiyorum.
D: Ya, üç sene sonra ne olacak mesela?
P: Hades askerliğini yapmış olacak. Arkasından da evlenicez.
D: Aaayy. Çocuk yok mu?
P: Çocuk isterim istemesine ama Hades'ten dolayı çocuğa bile yeterince ilgi gösteremem. Sevemem ben onu.
A: Tuhaf bir bağlılık bu.
P: Aslında biraz da annemin sevgisizliğiyle alakalı.
D: Onun gibi olmaktan korkuyorsun yani?
P: Evet. O kadar çok benziyoruz ki aslında. Bihter'le Firdevs gibiyiz. Ha bu arada, Aşk-ı Memnu da yasak, gizli izliyorum.

   Tam o sırada eve üvey annesi geldi ve röportajımız yarım kaldı. Diony ve Aphro evden gizlice çıkarıldı. Çok heyecanlıydı ama keşke devam edebilseydik. Belki başka zaman...

Diony'den Notlar

Hello ben Diony.
Uzun zamandır yoktuk ve kenara çekilince insan daha fazla şeyle karşılaşıyor bildiğiniz üzre. Birçok yeni haberle geliyoruz hazır olun. Birkaç gün içinde Aphro size anlatacak herşeyi. Şimdi benim size kısa notlarım var.

*Bir arkadaşım yaşadığı şehirden İstanbul'a taşınıyor. Çok mutlu. Darısı başımıza. İstanbul'da başka bir arkadaşımızla beraber ev tutacak. Artık İstanbul'da gidebileceğim bir kapım var! Belki günün birinden ordan notlar yazarım size.

*Başka bir arkadaşım gay olmasına rağmen iddia uğruna bir kızla görüşmeye başladı. Bunu birçok gay yapar, etraftakilerin tepkisini çekmemek için. Ama bu arkadaşım ikinci gün sıkılıp kıza, "Sevgilin bir gay biliyor musun?" dedi. İddiayı kazanmıştı kazanmasına ama ben kızın halini çok merak ediyorum.

*Aynı arkadaşım bir program çıkışı abi dediği bir arkadaşıyla beraber kalacaktı. Çocuk artık niyetli çıkmış! Sarılmış, öpmeye kalkmış. Ama bizimki bunu gururuna yediremeyip hırçın Rosalinda gibi montunu alıp çıkmış evden ve yol boyu arkasına bakmadan yürümüş. Abi dediği ise, peşinden gelip sürekli özür dilemiş.


Bu sefer bu durumdan etkilenmiş. "Ayyy yol boyu peşimden geldiğğğ diyoroooğğğm banaa aşıık olabiliir miii?" Diyor. Neydi şu kendini kaçıran kişiye aşık olma sendromunun adı? Hani tecavüzcülerine falan aşık oluyorlar ya..

*Kavaf?


Aileden sorumlu devlet bakanımız Aliye Kavaf'ın talihsiz açıklamalarını biliyorsunuzdur. "Eşcinsellik hastalıktır, tedavi edilmelidir." Bilim kabul etmiş, eşcinsellik hastalık, seçim değil, yönelimdir doğuştan gelir demiş. Kavaf hanım etmiyor. Etmesin anacım! Almanya gay dışişleri bakanıyla övünedursun, bizim de aileden sorumlu bakanımız toplumu kışkırtmaya çalışsın. Zaten Aşk-ı Memnu'ya uyarı getirtip, Kurtlar Vadisi izlediğini söyleyen de aynı bakan değil miydi? Naparsanız yapın bee!

(Protestoyu burdan izleyebilirsiniz http://www.haberler.com/video-haber/video.asp?id=2007187 )

*Bence bunla daha fazla ilgilenebilirler: Beşiktaş-Fenerbahçe maçı öncesi denizden karşı tarafa geçmeye çalışan taraflarlar, tamamen dolan teknenin yardımcı kaptanını "Diğer taraftarları dolmasına rağmen tekneye almıyor diye" dövüyor ki nasıl dövmek güverteden atıyorlar adamı.
(Bu haberi de burdan izleyebilirsiniz http://www.iha.com.tr/haber/videowatcher.aspx?vid=6450&cid=6 )

Şimdi, asıl hasta olan eşcinseller mi, bunlar mı?
Yahu siz değil misiniz, 11 kişi bir topun peşinde koşan?


21 Nisan 2010 Çarşamba

Küçük Güncellemeler

Geciktik evet evet. Biliyoruz. Ama yakında güzel yazılarla geri döneceğiz.

*Persephone'yle tanışacaksınız.
*Rahibe Io'nun rahibelik pelerinini çıkarış hikayesini dinleyeceksiniz.
*Aphro size nasıl "verdiğini" anlatacak.
*Yazılarınızı göndermeye devam edin, aralarından paylaşacaklarımız olacak.

Birazcık sabredin. Öptük.